Cava Bisila Brut Nature

3 hodnocení

Cava Bisila Brut Nature je osvěžující šumivé víno z vinařství Bisila. Vzniklo spojením odrůd Chardonnay a Macabeo. Vyznačuje se žlutou barvou se zlatými odstíny, jemnými bublinkami, intenzivní vůní zralého ovoce s jemnými tóny žitného chleba a citrusůVíno pochází z oblasti Valencie ve Španělsku.

Výborně se hodí k různým pokrmům, jeho krémová textura, vyvážená kyselinka a lehké tóny žitného chleba ideálně doplní tapas, mořské plody, masité i pikantní pokrmy i saláty. Má nízký obsah cukru, což znamená, že není příliš sladké, a to mu umožňuje dobře spolupracovat s různými chutěmi.

Celkově platí, že Cava Brut Nature je vynikající volbou, pokud hledáte víno, které skvěle doplní různé pokrmy, a jeho vlastnosti mu umožňují snadno se sladit s mnoha různými chutěmi.

299 Kč
Dostupnost: Skladem
Možnosti doručení
Kód: 4851
Cava Bisila Brut Nature
3 hodnocení
Doprava Zdarma od 1990 Kč.
Doprava Zdarma
Jedinečná chuť
Jedinečná chuť
Poradíme s výběrem
Poradíme s výběrem
To nejlepší ze Španělska
To nejlepší ze Španělska

Detailní popis produktu

Cava je španělské šumivé víno, které je často srovnáváno s francouzským šampaňským. Je vyráběna pomocí tradiční metody, která zahrnuje druhotnou fermentaci vína v lahvi. Vyrobeno podle tradiční metody (známé též jako Méthode Champenoise nebo Méthode traditionalelle), díky které má jemné bublinky, podobně jako šampaňské. Cava vyžaduje proces dvojité fermentace. První fermentace, známá také jako alkoholová fermentace, se provádí většinou ve velkých nerezových tancích s řízenou teplotou. Druhá fermentace probíhá uvnitř stejné láhve, která se poté dostane ke spotřebiteli.

Hlavní odrůdy používané při výrobě cavy jsou bílé hrozny: Macabeo, Charelo a Parellada. Každá z odrůd poskytuje cavě vlastnosti, které se vzájemně doplňují. Používají se i další odrůdy jako Chardonnay nebo Pinot Noir a v menší míře Subirat parent (Malvasía). Pro rosé se používají odrůdy Garnacha, Monastrell a Bonicaire.Vzhledem ke svým vlastnostem cava nevyžaduje doslazování. Doslazovací roztok je obvykle tvořen vínem a cukry, kterým je doplněno malé množství tekutiny ztracené během procesu degoržování. Množství cukru určí typ výsledné cavy. Stejně jako šampaňské se i cava vyrábí různě sladká. Cava vyžaduje minimální dobu zrání v láhvi 9 měsíců.

Cava pochází z  mírnějšího klimatu, než je tomu u jiných šumivých vín a produkuje sušší vína bohatá na nuance, a proto se skvěle kombinují s téměř všemi druhy kuchyní na světě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Bublinky
Hmotnost: 1.5 kg
Výrobce / značka: Bisila
Země: Španělsko
Oblast: Valencia
Obsah alkoholu: 11,5 %
Druh vína: Šumivé víno / Sekt
Odrůda vína: 90 % Chardonnay, 10 % Macabeo
Barva vína: Bílá
Alergeny: Obsahuje siřičitany